Μετατροπή Hi-Lift γρύλλου σε Χειροκίνητο Εργάτη ( Winch )

LEVEL BEGINNERS +
30 Μαΐου, 2022
30 Μαΐου, 2022

Εξοπλισμένα 4x4 οχήματα εκτός δρόμου, λάσπη, περιπέτεια, αδρεναλίνη, ενθουσιασμός, ικανοποίηση. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια χειμερινή βόλτα στο βουνό. Συνήθως, οι εξορμήσεις αυτές είναι δύσκολες και απαιτητικές, με μεγάλη πιθανότητα το όχημά μας να ‘’κολλήσει’’ οποιαδήποτε στιγμή, λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους και να απαιτηθεί η χρήση Winch( βίντσι) για να ξεπεράσουμε το σημείο και να συνεχίσουμε την βόλτα μας. Τι γίνεται όμως αν το βίντσι μας κολλήσει ή σπάσει το συρματόσχοινο μας; Όπως θα δείτε παρακάτω υπάρχει τρόπος χρησιμοποιώντας Hi-Lift γρύλλο να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη κατάσταση! Απλά ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε όλη τη διάρκεια προσπάθειας απεγκλωβισμού του οχήματος μας, υπάρχει κίνδυνος αστοχίας του ιμάντα ή του εξοπλισμού. Απομακρύνεται σε απόσταση ασφαλείας τους συνοδούς σας. Σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού.

α) Εκτείνουμε πλήρως τον High-lift γρύλλο μας.

β) Τοποθετούμε το Hi-Lift γρύλλο μας σε οριζόντια θέση, σε σχέση με το έδαφος, ανάμεσα στο όχημα κ σε ένα σταθερό σημείο. Το πάνω μέρος του να κοιτάει το σταθερό σημείο( π.χ. δέντρο, βράχο κ.τ.λ.). μας και το κάτω μέρος του να κοιτάει το όχημα μας.

γ) Δένουμε στο επάνω μέρος, του Hi-Lift γρύλλου μας, έναν ιμάντα και κλειδώνουμε με έναν γάντζο βαρέος τύπου. ( Σφίγγουμε μέχρι τέλους κ κάνουμε μια ανάποδη περιστροφή.)

δ) Περνάμε έναν άλλο ιμάντα από το σταθερό σημείο ( κυκλώνουμε το σταθερό σημείο ) και συνδέουμε, με έναν γάντζο βαρέος τύπου, τις δύο άκρες του ιμάντα αυτού με την μια ελεύθερη άκρη από τον ιμάντα που έχουμε βάλει στον High-lift γρύλλο, δημιουργώντας έτσι μια ενιαία ασφαλή σύνδεση του High-lift μας με το σταθερό μας σημείο.

ε) Τοποθετούμε έναν ιμάντα στο σημείο ρυμούλκησης ή σε οποιοδήποτε άλλο σταθερό και στιβαρό σημείο του οχήματος μας (σασί) και τον ασφαλίζουμε.

ζ) Δένουμε και ασφαλίζουμε το ελεύθερο άκρο του ιμάντα στον γάντζο του Hi-Lift.

η) Κάνουμε αργές διαλογές συσπείρωσης του γρύλου μας μέχρι να απεγκλωβίσουμε το όχημα μας.

θ) Αν τερματίσει ο γρύλος μας (συσπειρωθεί πλήρως) και δεν έχουμε καταφέρει να απεγκλωβίσουμε το όχημα μας, το ασφαλίζουμε στο σημείο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.

Εκδρομές
'