Τοποθέτηση Maxtrax για απεγκλωβισμό του Οχήματος

Beginner +
30 Ιουνίου, 2022
30 Ιουνίου, 2022

Τα 'Maxtrax' είναι πέλματα – πέδιλα που χρησιμοποιούνται για τον απεγκλωβισμό του οχήματος, αυξάνοντας την πρόσφυση των τροχών, όταν έχουν βυθιστεί (π.χ. άμμος, χιόνι, λάσπη κ.τ.λ.) και το όχημα μας έχει κολλήσει. Πως όμως τα τοποθετούμε και πώς πρέπει να οδηγήσουμε για να μην τα καταστρέψουμε και δεν μπορέσουμε εντέλει να απεγκλωβιστούμε; Απλά ακολουθήστε με προσοχή τα παρακάτω βήματα:

α) Τοποθετούμε τα πέλματα maxtrax, κατά μήκος δίπλα από τους τροχούς, ώστε να μαρκάρουμε την περιοχή που θα χρειαστεί να προετοιμάσουμε για να τα τοποθετήσουμε. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα πέλματα Maxtrax, εμπρός ή πίσω από τους τροχούς, ανάλογα με την επιθυμητή κατεύθυνση.

β) Σκάβουμε και ισιώνουμε το έδαφος, μέχρι να φτάσουμε στο κάτω μέρος του ελαστικού, ώστε να πατάνε σωστά τα πέλματα maxtrax. Όσο καλύτερα προετοιμάσεις το έδαφος τόσο καλύτερα θα λειτουργήσουν τα πέλματα Maxtrax.

γ) Με μια 'κλωτσιά', σφηνώνουμε τα πέλματα maxtrax στο κάτω μέρος του ελαστικού.

Προσοχή κατά την τοποθέτηση τα πέλματα να μην έχουν κλήση.

δ) Ήπια και χωρίς ξεσπάσματα ξεκινάμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού του οχήματος. Δεν πρέπει να σπινάρουμε, γιατί θα καταστρέψουμε την πρόσφυση των πελμάτων maxtrax με αποτέλεσμα να αποτύχει η προσπάθεια μας.

ε) Συνεχίζουμε τη ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε σε σταθερό έδαφος.

Εκδρομές
'